https://www.high-endrolex.com/32 AOPA Romania - Situatia FPL Aprilie 2016 - cu numeroase exemple de planuri de zbor gresit completate.

Situatia FPL Aprilie 2016 - cu numeroase exemple de planuri de zbor gresit completate.

Situatia FPL Aprilie 2016 - cu numeroase exemple de planuri de zbor gresit completate.

La seminarul interactiv din 7 Aprilie 2016 - "Planificarea Zboruluui" am aflat ca partenerii nostri de la ARO/Briefing Otopeni corecteaza (pre) multe planuri depuse. Am facut atunci un pariu, mai mult promisiune, cu ei ca daca diseminam impreuna cele mai frecvente greseli atunci in interval de 6 luni numarul de FPL malformate va scadea semnificativ.

Publicam cu o regretabila intarziere de care ne facem total vinovati situatia planurilor depuse la ARO/Briefing Otopeni in luna Aprilie 2016.

Pe scurt colectivul ARO/Briefing Otopeni a procesat nu mai putin de 2.249 planuri de zbor din care :
- 326 IFR,
- 1902 VFR,
- 13 Întâi IFR
- 8 Întâi VFR
 La acestea s-au adaugat mesaje asociate = 737 total din care :
  • 99 ARR,
  • 59 DEP,
  • 169 CNL,
  • 321 DLA,
  • 89 CHG
În luna aprilie 2016 din totalul planurilor de zbor depuse prin aplicaĊ£ia flightplan.romatsa.ro :
  • 78% au fost depuse cu 30 minute înainte de EOBT;
  • 60 % au avut descris la câmpul ruta : zona, indicatori ICAO de aerodrom,CTR etc.;
  • 81% au avut descrise eronat diverse subcâmpuri din câmpul 18

Multumim inca o data ARO/Briefing Otopeni si RATCA pentru efortul depus sa corecteze FPL-urile noastre. Multumiri speciale se cuvin doamnei Monica Gheorghe pentru timpul consumat in centralizarea datelor.

In fisierul atasat gasiti exemple de FPL gresite si prin grija colectivului ARO/Briefing Otopeni este inclusa atat explicatia greselilor cat si modul corect de completare.
In document sunt explicatii detaliate despre continutul campului 18 din FPL asa ca dupa ce veti citi acest document nu veti mai avea nicio scuza sa nu il completati corect. 
Lectura placuta si FPL corecte pe viitor

Nota: Pentru descarcarea fisierului atasat este necesara completarea unui formular simplu. Un link de descarcare va va fi trimis imediat pe email (verificati si in SPAM/JUNK). Daca vreti sa descarcati mai multe documente, acum sau pe viitor, sugeram sa va faceti gratuit si fara alte obligatii un cont pe www.aopa.ro. Dupa ce va faceti cont veti putea descarca instantaneu orice document de pe www.aopa.ro fara sa mai fie nevoie de link de descarcare.

 

Lasa un comentariu

6 + 1 =

https://www.high-endrolex.com/32 https://www.high-endrolex.com/32