Scrisoare AOPA Romania catre Ministerul Transporturilor - Martie 2013

Scrisoare AOPA Romania catre Ministerul Transporturilor - Martie 2013

Domnul Dragos Stoicescu, membru fondator AOPA Romania, instructor de zbor, proprietar de aeronava, a scris si depus la Ministerul Transporturilor o scrisoare prin care AOPA Romania lua pozitie fata de incercari recente de privatizare a eliberarii documentelor de zbor pentru aviatia ultrausoara.

AOPA Romania va monitoriza atent ce se intampla in acest caz si se va implica activ pentru mentinerea libertatii de zbor in conditii de siguranta si de taxe corecte.

Textul scrisorii este mai jos.

"Stimate Domnule Ministru,

Asociatia Proprietarilor si Pilotilor de Aeronave – AOPA Romania este filiala a asociatiei international IAOPA(International Aircraft Owners and Pilots Association).

Aceasta asociatie are rolul de a promova si apara drepturile si interesele proprietarilor de aeronave romani si de a ii reprezenta pe acestia in relatiile cu autoritatile interne si internationale in domeniu.

In acest sens AOPA-Romania a colaborat activ in timp cu institutiile statului in vederea creerii unui cadru legislativ ( OMT 630/2007, HG 912/2010, etc, )in concordanta cu cel international.

In domeniul aviatiei ultrausoare motorizate AOPA – Romania a sustinut in mod ferm ca autoritatea in domeniu sa fie delegate numai unei institutii a statului, asa cum este in toata lumea si prin comparatie si pentru autovehicule, si anume AEROCLUBUL ROMANIEI din subordinea directa a MINISTERULUI TRANSPORTURILOR.

In prezent exista solicitari de inlocuire a acestei autoritati a statului de catre firme private. Deoarece aceste solicitari au la baza numai dorinta de realizare de profturi nejustificate pe seama proprietarilor si pilotilor de aeronave ultrausoare va rugam sa nu dati curs acestora intrucat ele incalca interesele membrilor nostri.   

La ora actuala autoritatea in domeniu aviatiei ultrausoare motorizate satisface pe deplin si din toate punctele de vedere interesele propietarilor si pilotilor din aviatia ultrausoara motorizata in concordanta cu legislatia Uniunii Europene.

In general va rugam ca la orice tendinta de modificari legislative in domeniul aviatiei ultrausoare, conform cerintelor Uniunii Europene, sa participam activ cu specialistii nostrii in domeniu pentru a gasi cele mai bune formule care sa nu afecteze drepturile si libertatile actuale ale proprietarilor de aeronave ultrausoare.

Cu stima,

Dragos Stoicescu,  membru fodator AOPA, instructor de zbor, proprietar, proiectant si constructor de avioane ultrausoare"

Comentarii

  • Gheorghe Mihai
    30.03.2013

    Sustin acest demers! Gh. Mihai YR-5215 Timisoara

  • Georges Craioveanu
    25.04.2014

    Domnul ing.pilot instructor,inspector aeronavigabilitate si constructor a 2(doua)avioane ULM,este cea mai competenta voce in materie de legislatie aeriana pentru ULM,din Romania. Rugam forul oficial(legislatie ULM)din Min.Transporurilor,sa faca publica numele si calitatea celor care fac aceste propuneri anti-nationale(stoparea-devierea ULM-ului in Romania)si continutul documentelor propuse,ca sa stim cine sunt"Tradatorii"(capusele),anul acesta cand in Romania aniversam 40 ani de deltaplanism(Romania a 13 tara din lume,ca initiatoare)deci si ULM

Lasa un comentariu

0 + 5 =