https://www.high-endrolex.com/32 Cererea de scutire de taxe pentru navigatia aeriana terminala (TANC)

Cererea de scutire de taxe pentru navigatia aeriana terminala (TANC)

Cererea de scutire de taxe pentru navigatia aeriana terminala (TANC)

Pe data de 4.07.2014 AOPA Romania a depus la Ministerul Transporturilor o cerere de scutire de taxe pentru navigatia aeriană terminală aferente aeroporturilor certificate deschise utilizării publice a următoarelor categorii de aeronave:

- aeronave civile cu masa maximă autorizată la decolare mai mică de 2.000 kg;
- avioane civile cu masa maximă autorizată la decolare mai mică de 5.700 kg atunci când execută zboruri şcoală.

Cererea a fost inregistrata la registratura MT cu numarul 27612/4.07.2014 

Redam aici textul solicitarii noastre:

"

Către: Excelenta Sa Ioan Rus
Ministrul Transporturilor

Copie: Domnul Director Radu Cătălin
Direcția Generală Transport Aerian


Stimate Domnule Ministru,

Prin prezenta “AOPA România” - Asociația Piloților și Proprietarilor de Aeronave, înregistrată cu numărul 19218/299/2006 în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor Sector 1, CIF 19006438/2006, cu sediul în Intr. Grigore Alexandrescu nr. 10, 010628 București, având contul RO36 RNCB 0086 1259 6392 0001 deschis la BCR sucursala Grivița, telefon/fax 021/22.22.55.4, email info@aopa.ro, afiliată din anul 2006 la IAOPA (International Council of Aircraft Owners and Pilot Associations),

vă supune atenției situația creată prin încetarea valabilității Ordinului Ministrului Transporturilor nr. 947/2013 și impactul acesteia asupra activitaților de pregătire a personalului aeronautic civil navigant, precum și asupra activităților cunoscute sub termenul generic de aviație generală. Astfel, prin încetarea valabililtății Ordinului mai sus menționat, începând cu data de 21/06/2014 toate zborurile școala și toate operațiunile de aviație generală efectuate cu aeronave civile cu MTOW mai mică de, respectiv, 5700kg și 2000kg sunt obligate la plata tarifelor pentru servicii de navigaţie aeriană terminală aferente aeroporturilor certificate deschise utilizării publice (taxa TANC). Aceste tarife ingreuneaza foarte mult situația financiară a operatorilor de aviație generală, în special a centrelor de pregătire a personalului navigant, situație deja precară în urma reducerilor de activitate din cauza contracției economice.

Față de situația mai sus arătată, vă rugăm, Domnule Ministru, să binevoiți a emite un ordin în spiritul OMT 947/2013, prin care să aprobați scutirea de la plata tarifelor pentru servicii de navigaţie aeriană terminală aferente aeroporturilor certificate deschise utilizării publice a următoarelor categorii de aeronave:
- aeronave civile cu masa maximă autorizată la decolare mai mică de 2.000 kg;
- avioane civile cu masa maximă autorizată la decolare mai mică de 5.700 kg atunci când execută zboruri şcoală.

Câteva cuvinte despre Asociația noastră:
Cu peste 400.000 de membri, AOPA (Aircraft Owners and Pilots Association) este cea mai mare şi mai influentă asociaţie a piloţilor şi proprietarilor de aeronave din lume. La aceştia se adaugă peste 23.000 de membri în Europa, reprezentaţi la nivelul Uniunii Europene de IAOPA (International Council of Aircraft Owners and Pilots Association) organism în care AOPA România este membră cu drepturi depline încă din anul 2006.
Scopurile AOPA România sunt să contribuie la creşterea siguranţei zborului, să prevină restricţiile inutile și taxarea exagerată aplicate aviaţiei generale, să reprezinte interesele membrilor săi şi să promoveze interesele aviaţiei generale.
AOPA România este până în prezent cea mai activă și mai mare asociaţie natională de profil în apărarea drepturilor şi libertaţilor de zbor pentru aviația generală.

În așteptarea răspunsului Dumneavoastră favorabil,

 


Cu deosebita stimă,

Andrei Zincenco 
Vicepreședinte AOPA România 

București 2014.07.04

"

Multumim colegilor Vlad Codreanu si Gabriel Iosif pentru implicarea in redactarea documentului.

Documentul original il gasiti AICI

 

Comentarii

  • cristian grigore
    05.07.2014

    well done Andrei. Multumim mult si subscriem la aeeasta initiativa. Felicitari!

Lasa un comentariu

8 + 3 =

https://www.high-endrolex.com/32 https://www.high-endrolex.com/32