https://www.high-endrolex.com/32 O idee la o bere în Friedrichshafen

O idee la o bere în Friedrichshafen

O idee la o bere în Friedrichshafen

Se făcea că eram la Friedrichshafen, la celebrul târg de aviație, 4 piloți sportivi din România (Andrei, Gabi, Bogdan și Liviu). După o primă zi în care am alergat de la un stand la altul ca niște copii într-un magazin de jucării, ne-am oprit la o terasă ca să ne tragem sufletul, la un pahar de vorbă. Veniți dintr-o țară unde abia dacă existau o mână de avioane ultraușoare (și ceva mai multe moto-deltaplane), eram uimiți cât de dezvoltați sunt ceilalți în domeniul aviației ultraușoare (că de aviația mare nici nu mai vorbim, era oricum ceva pentru când o să ne facem noi mari).

Sătui de greutățile pe care le întâmpinam la Aeroclub cu obținerea licențelor și a documentelor de navigabilitate, Bogdan, din fire mai aprig și mai bătăios ca ceilalți, vine cu idea de a constitui o asociație, care să se ia la trântă cu Aeroclubul. Inițial năstrușnica idee a stârnit ceva controverse, Liviu fiind sceptic că acțiuni de forță venite din partea unei asociații oarecare vor avea vreun efect notabil. Gabi, de fel diplomat, cu multă experiență de lucru internațional, și membru la AOPA din Statele Unite, propune însă afilierea asociației la AOPA, pentru o mai bună vizibilitate și un spate respectabil. Liviu, și el cu ceva experiență internațională, marșează imediat; Andrei e și el încântat de idee și cum tot văzusem noi un stand AOPA, propune ca a doua zi să le facem o vizită și să discutăm condițiile de afiliere.

A doua zi, de cum am ajuns, ne-am prezentat la standul AOPA, dar acolo am aflat că pentru afiliere trebuie să vorbim cu cineva de la IAOPA (Internațional AOPA) care urma să vină mai târziu. Sensibil emoționați de isprava pe care o plănuiam, am tot dat noi ture prin zonă, evident pândind sosirea mult așteptatului personaj.

Lasa un comentariu

9 + 5 =

https://www.high-endrolex.com/32 https://www.high-endrolex.com/32