Iubesti aviatia? Sustine AOPA Romania! Doneaza 2%!

Iubesti aviatia? Sustine AOPA Romania! Doneaza 2%!

Si tu poti sustine activitatea AOPA Romania folosind prevederea 2% din Legea 571/2003!

Prin aceasta lege, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze catre AOPA Romania 2% din impozitul pe venit platit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului).

Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.

Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul respectiv.

Formularul este optional si poate fi completat de orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora.

Rezultatul este virarea, in contul AOPA Romania, a unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual platit pentru salariul persoanei respective.

Suma care va revine NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.

Formularul 230 – pentru cei care au venituri din salarii

si

Declaratia 200 privind veniturile realizate din Romania – pentru cei cu venituri din alte surse, adica:

  • Activitati independente;
  • Cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, realizate in calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal;
  • Activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real;
  • Castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare;
  • Castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract.

NOTA: Persoanele care au realizat asemenea venituri sunt oricum obligate sa depuna Declaratia 200, chiar daca nu doresc redirectionarea celor 2% din impozit.

Formularul trebuie completat in 2 exemplare (unul pentru organul fiscal si unul pentru persoana in cauza).

IMPORTANT! Formularele sunt PRECOMPLETATE cu datele AOPA Romania! :)

completarea Formularului 230
Contribuabilul isi scrie datele de identificare la punctul I, bifeaza casuta corespunzatoare la punctul II, scrie suma care revine redirectionarii (daca nu se cunoaste, ea va fi ulterior calculata de catre organul fiscal), apoi noteaza datele organizatiei; la punctul III se lasa necompletat; formularul trebuie semnat si datat de catre persoana fizica in cauza. vezi modelul anexat Formular 230

 

completarea Declaratiei 200 se face asemanator la punctul III.

Formularele completate trebuie depuse direct la registratura organului fiscal, sau poate fi trimisa prin posta prin scrisoare recomandata, de catre contribuabil;

sau

la sediul AOPA Romania, caz in care trebuie sa aiba anexate: fisa fiscala a persoanei si copie dupa actul de identitate a persoanei fizice respective.

direct la registratura organului fiscal, sau poate fi trimisa prin posta prin scrisoare recomandata, de catre contribuabil.

AOPA Romania iti multumeste pentru sprijin. Insemna mult pentru noi!

Lasa un comentariu

4 + 6 =