https://www.high-endrolex.com/32 AOPA Romania - Cea de a 135a Intalnire Regionala IAOPA a avut loc la Bucuresti pe 8 Octombrie 2016 in organizarea AOPA Romania.

Cea de a 135a Intalnire Regionala IAOPA a avut loc la Bucuresti pe 8 Octombrie 2016 in organizarea AOPA Romania.

Cea de a 135a Intalnire Regionala IAOPA a avut loc la Bucuresti pe 8 Octombrie 2016 in organizarea AOPA Romania.

În perioada 7-9 Octombrie a avut loc, la București, cea de a 135-a Întâlnire Regională a IAOPA Europa, în organizarea AOPA România. Întâlnirea s-a înscris în seria de întâlniri regionale regulate, Bucureștiul având, anul acesta, onoarea de a fi gazda reprezentaților conducerilor superioare ale asociațiilor AOPA din Europa.

Întălnirea principală s-a desfășurat pe parcursul a opt ore, pe data de 8 Octombrie.  Pe ordinea de zi s-au regăsit discuții despre aspecte importante privind viitoarea conducere executivă a regiunii, în special despre alegerea unui nou Vicepreședinte Regional, începând cu Ianuarie 2017. Mandatul domnului Martin Robinson, CEO AOPA UK, se încheie în Decembrie 2016, acesta anunțându-și in plen decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat.
Dupa aceste aspecte organizatorice, discuțiile s-au canalizat pe subiectele pe care IAOPA, prin intermediul experților săi, le negociază cu EASA. Astfel domnul Nick Wilcock, fost pilot RAF și expert în problematica licențierii piloților, a prezentat un raport cu privire la stadiul discuțiilor referitoare la modificările regulilor de licențiere ale piloților propuse de EASA. Tendința, susținută puternic de IAOPA, este de a simplifica aceste reguli, prin reorganizarea privilegiilor și obligațiilor în funcție de riscul implicat, cât și pentru creșterea clarității si aplicabilității acestor viitoare reglementări.


Jacob Pedersen, reprezentant AOPA Danemarca,  a informat delegații despre noile reguli de operare, atât comerciale cât și non comerciale, pentru avioanele de aviație generală. Aceste reguli au intrat în vigoare și încep, deja, să-și facă simțite efectele. Considerând acest subiect ca fiind unul de o importanță aparte, AOPA Romania va organiza, în viitorul apropiat, un seminar de diseminare a acestor informatii către comunitatea piloților de aviație generală din Romania.
AOPA Romania a solicitat primind în același timp aprobarea delegaților de a coordona la nivel european acțiunea IAOPA de obținere de fonduri pentru schimbarea stațiilor radio vechi cu ecart de frecvență de 25KHz cu stații noi cu ecart de frecvență de 8.33 kHz.

Cea de a 135-a Întalnire Regională s-a încheiat într-o notă pozitivă pentru toți delegații prezenți. Considerăm această întâlnire ca fiind una de succes, prin faptul că ne-a permis să schimbăm metalitatea delegaților despre România, fiind bucuroși să primim, ulterior, confirmări de la învitații noștri că au plecat având o imagine schimbată în bine asupra României, lăsându-se cuceriți de ospitalitatea tipic românească, cât și de obiceiurile noastre culinare. În mod concret, la finalul Întalnirii am început două proiecte de turism aerian, care facilitează vizita membrilor AOPA din stăinătate, pentru a avea prilejul de a descoperi minunata Românie, în cadrul unui tur aerian, organizat împreuna cu AOPA Romania.
La nivel regional am profitat de ocazie pentru a propune o colaborare mai strânsă între AOPA Romania, Bulgaria și Grecia, în scopul unui acces comun, pentru membrii acestora, la beneficiile obținute de fiecare asociație la nivel național, și pentru a face acțiuni comune de turism aerian dată fiind vecinătatea geografică.
A fost un succes pentru AOPA Romania faptul că, prin aceptarea candidaturii orașului București de a fi gazda unei Întalniri Regionale, am reușit să învingem și să schimbăm preconcepțiile despre România, dovedind de altfel colegilor noștri că Asociația noastră este un membru IAOPA pe care se pot baza.
 În cifre, la Întâlnirea Regională au pariticipat nu mai puțin de 44 de delegați din 18 tări, numărul total al grupului constituit fiind de 56 de persoane. Până în prezent și in urma nivelului ridicat de participare, evenimentul nostru a reprezentat una dintre cele mai mari Întâlniri Regionale, acesta fiind un motiv în plus de mândrie pentru AOPA România.

Evenimentul a fost un succes datorită atât implicării Vicepreședinților Vlad Codreanu, Albert Malaxa și Gabriel Iosif cât și a echipei de logistică Elena Iancu, Loredana Ursu și Ionică Bebereche cărora le mulțumim pentru efortul depus.

Lasa un comentariu

8 + 6 =

https://www.high-endrolex.com/32 https://www.high-endrolex.com/32