https://www.high-endrolex.com/32 AOPA Romania VFR Flight Guide 2014!

AOPA Romania VFR Flight Guide 2014!

AOPA Romania VFR Flight Guide 2014!

AOPA VFR Flight Guide Romania 2014!

Pe fondul unei penurii de informatii actualizate despre zborul VFR in Romania, incepand cu data de 11. Noiembrie. 2013, AOPA Romania a demarat proiectul de strangere de date pentru publicarea primului Ghid de Zbor VFR despre Romania.

In acest Ghid vor fi cuprinse in premiera date complete despre aerodromurile private cat si despre aeroporturile civile si militare din Romania. Datele tehnice vor fi insotite de grafica in asa fel incat localizarea si respectarea procedurilor de apropiere pentru respectivele aerodrumuri sa fie foarte facila.

Suplimentar vor fi publicate date generale si unele bine de stiut despre zborul VFR cum ar fi legislatie specifica, explicatia semnalelor luminoase/ de mana, abrevieri, decodificarea Metar/TAF, clasificarea spatiului aerian romanesc, legenda simbolurilor care se regasesc pe hartile de navigatie si multe alte informatii utile. 

AOPA Romania considera ca acest ghid va rezolva in mare parte problema lipsei cronice de informatii necesare zborului VFR in Romania si ca tiparirea acestuia in primele luni ale anului 2014 va contribui la cresterea turismului aerian in si catre Romania. Pentru a face Romania acesibila pilotilor straini AOPA VFR Flight Guide Romania 2014 va fi in versiune bilingva romano-engleza.

Pentru a dezvolta turismul aerian si in incercarea de a (re)impune Romania ca destinatie turistica un capitol va fi dedicat propunerilor de ture de turism aerian cu o scurta descrire despre obiectivele de vazut cat si despre distanta/durata in ore intre aerodromurile alese. 

Ghidul nu se vrea un substitut pentru AIP Romania ci o completare cu aerodromurile private care nu apar in AIP.

Administrati un aerodrom si vreti ca acesta sa fie inclus in primul AOPA Romania VFR Flight Guide? Stiti pe cineva care administreza un aerodrom? Trimiteti un email la vfr@aopa.ro cu datele de contact si va vom suna sa ne dati detalii despre acesta. Dupa ce facem pagina despre aerodromul respectiv o sa o trimitem spre validare inainte de publicare.

AOPA VFR Flight Guide Romania 2014 este un proiect mare care implica membrii AOPA Romania care au raspuns prezent si  au dorit sa se implice si carora le multumim pe aceasta cale. Mai avem insa nevoie de ajutor. Doriti sa ne ajutati in realizarea acestui AOPA VFR Flight Guide Romania 2014 atunci scrieti-ne un email pe adresa vfr@aopa.ro si va vom contacta sa vedem cum putem colabora.

Comentarii

  • Ghican Florentin
    23.01.2014

    Romania are nevoie in primul rand de o harta VFR.

  • Lapusan Andrei
    05.02.2014

    Tocmai, mar interesa acest guide, sunt titular ppl obtinut in franta, si vreau sa zbor in tara mea la vara, si un resumat despre regulii,hartii,atc,inchirieri de monomotoare, ar fi binevenit! Cand va fii disponibil? Va sustin! Salutarii din Franta

Lasa un comentariu

1 + 3 =

https://www.high-endrolex.com/32 https://www.high-endrolex.com/32